10-vuotias Auto- ja Liikennegaala kunnioitti elämänuria

,

HYUNDAI KONA VUODEN AUTO SUOMESSA 2024

Auto- ja Liikennegaala juhli kymmenvuotista historiaansa 14.12.2023 Aino Areenalla Järvenpäässä jakamalla muun muassa kolme tunnustusta elämäntyöstä. Samalla julkistettiin myös kymmenes Auto- ja liikennetoimittajat ry:n valinta Vuoden Autoksi Suomessa. 

Himoitun tittilin voittajaksi alan ammattilaiset äänestivät yhteensä 32 autouutuuden joukosta korealaisen Hyundai Konan. Moottorin lukijääänestyksen suosikiksi nousi Mercedes-Benz E-sarja, joka sijoittui toimittajien listalla toiseksi.

Liikenne- ja viestintäministeri Lula Ranne kunnioitti auto- ja liikennealan yhteistä juhlaa lausumalla illan avaussanat ja jakamalla gaalan Elämäntyö-palkinnon Autotuojat ry:n pitkäaikaiselle toimitusjohtajalle ja suomalaisen elinkeinoelämän keskeiselle vaikuttajalle Pekka Puputille.

Auto- ja liikennetoimittajien yhdistys myönsi Journalismi-palkinnon Martti Merilinnalle hänen viidellä vuosikymmenellä jatkuneesta urastaan Tekniikan Maailman toimituspäällikkönä ja päätoimittajana mukaan lukien Autoliiton puheenjohtajuus 12 vuoden ajan. 

Journalismin merkitys nousi esiin myös liikenneturvallisuuden erikoispalkinnossa Liikennevaikuttaja, jonka sai Jommi Öunap vuosikymmenten toimittaja- ja tuottajatyöstä Yleisradion liikenneohjelmissa erityisesti liikenneturvallisuuden vaalijana. Palkintoluokan kummina toimi 100-vuotista historiaansa juhliva Liikennevakuutuskeskus.

Liikenneturvallisuusstipendi Rahtareille

Liikenneturvallisuuden toisen erikoispalkinnon Liikenneteko voittajaksi palkintolautakunta valitsi 50-vuotiaan Rahtarit ry:n, joka on kunnostautunut erityisesti juhlavuotenaan liikenneturvallisuuden valistustyössä. Tunnustuksen ohella yhdistys sai Fennian lahjoittaman kolmentuhannen euron arvoisen liikenneturvallisuuden kannustusstipendin.

Jyväskylän kaupungin ja Secton merkittävä panos suomalaisen MM-ralliperinteen hyväksi nostettiin esiin myöntämällä kummallekin gaalan Hyvä Suomi! -palkinto, jonka kummina oli nyt ensimmäisen kerran Tecalemit.

Innovaatio-palkinnon sai virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden taituri Varjo Technologies. Suomalaisyrityksen ohjelmistoja hyödyntää enemmistö maailman suurimmista autovalmistajista. Palkintoluokan kummina on toiminut sen perustamisesta vuodesta 2019 alkaen Rightware.

Isäntäkaupunki Järvenpää ympäristön asialla

Auto- ja Liikennegaalan isäntäkaupunki Järvenpään kaupunginjohtaja Iiris Laukkanen halusi nostaa ympäristöasiat esille gaalan kumppanina tuomalla Ympäristöpalkinnon juhlaillan ohjelmaan. Palkintolautakunta myönsi tunnustuksen startup-yritys P2X Solutionsille, jonka ensimmäinen vetykäyttöisen liikenteen jakeluasema valmistuu vuoden kuluttua juuri Järvenpäähän.

Toisella tavalla ajan hermolla on myös Auto- ja liikennekuva 2023 -kilpailun voittajaotos ”Pakujen uusi elämä hengenpelastajina”. Kisan tuomarin, valotaiteilija ja visualisti Mikku Kuntun valitseman kuvan on ottanut Eetu Kokkonen Ukrainan Lvivissä, minne oli juuri saapunut pakettiautoista ambulansseiksi muunnettujen lahjoitusautojen saattue Suomesta. Grano Dieselin tuottama suurennos palkitusta kuvasta luovutetaan voittajalle alkuvuodesta 2024.

Auto- ja Liikennegaalan kymmenvuotisjuhlallisuuksien upeat puitteet olivat tapahtuman kumppaneiden Aino Areena sekä astia- ja kalustevuokrauksen markkinajohtajan Jubileen ansiota. Gaalan järjestelyistä vastasi puolestaan Event Management Group Oy yhteistyössä Auto- ja liikennetoimittajat ry:n sekä Autuojat ja teollisuus ry:n kanssa.