Vuoden Auto Suomessa 2021 -tittelistä kilpailevat nämä uutuusmallit

, ,

1.11.2020

Perinteikkäästä Vuoden Auto Suomessa -palkinnosta kilpailee tällä kertaa 27 mielenkiintoista uutuusmallia. Voittaja julkistetaan tammikuun 27. päivänä 2021.

Onko Vuoden Auto Suomessa 2021 -tittelin voittaja jo täyssähköauto, vai vieläkö perinteisissä käyttövoimissa riittää riittävästi vastinetta rahalle? Jännitystä riittää joka tapauksessa jälleen, kun Auto- ja liikennetoimittajat ry jakaa tänä vuonna jo seitsemännen kerran peräkkäin Vuoden Auto Suomessa -palkinnon vuoden tärkeimmälle autouutuudelle.

Tänä vuonna tuomariston äänistä kilpailee ensimmäisellä äänestyskierroksella yhteensä 27 uutuusmallia, joista kuusi eniten ääniä saanutta selviytyy finaalikierrokselle.

Autouutuuksien kirjo on kisassa tuttuun tapaan erittäin laaja. Mukaan mahtuu lähes kaikkea pikkuautoista täysiverisiin maasto- ja urheiluautoihin saakka. Kaikkia mukana olevia autoja yhdistää kuitenkin uutuus sekä se, että mukaan päästäkseen autojen täytyy olla äänestyshetkellä myynnissä Suomessa ja tuomariston koeajettavana.

Auton uutuusarvon lisäksi Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenistä koostuva yli 100-henkinen tuomaristo arvioi auton rahalle tarjoamaa vastinetta sekä muita ominaisuuksia, kuten ajettavuutta, tiloja, teknistä edistyksellisyyttä ja ympäristöystävällisyyttä.

Lopputaistoon pääsevät kuusi autouutuutta julkistetaan tänä vuonna 11. marraskuuta, minkä jälkeen tuomaristo pääsee tutustumaan finalisteihin vielä kertaalleen KymiRingin upouudella moottoriradalla.

PALKITSEMISET TURVALLISESTI TAMMIKUUSSA

Toisen kierroksen koeajojen jälkeen vuorossa on ratkaiseva voittajaäänestys. Kilpailun tulokset ja himoitun tittelin voittaja on tarkoitus julkistaa jo perinteeksi muodostuneessa Auto- ja Liikennegaalassa, joka on nykyisissä koronaolosuhteissa päätetty lykätä kahdella kuukaudella tammikuun 27. päivälle. Vuoden Auto Suomessa -pystin lisäksi gaalassa on jaettu palkintoja ja tunnustuksia auto- ja liikennealalla kunnostautuneille tahoille jo kuuden vuoden ajan.

Auto- ja Liikennegaala suhtautuu vastuullisesti koronaepidemian aiheuttamiin varotoimiin. Gaalalla on täysi valmius reagoida kaikkiin järjestämishetkellä mahdollisesti vallitseviin rajoituksiin ja viranomaissuosituksiin.

Jo hyvissä ajoin on päätetty rajoittaa osallistujamäärä puoleen aiemmista gaaloista. Auto- ja Liikennegaala tekee tarkemmat päätökset gaalapaikasta ja palkitsemisjärjestelyistä yhteistyössä Auto- ja liikennetoimittajat ry:n kanssa automaahantuojilta sekä muilta auto- ja liikennealan kumppaneilta saamansa tuoreen palautteen perusteella. Päätöksistä tiedotetaan viimeistään marraskuun 18. päivä Vuoden Auto Suomessa 2021 -finalistien koeajotapahtuman yhteydessä.

Auto- ja Liikennegaalan suunnittelusta ja järjestelyistä vastaa Event Management Group Oy yhteistyössä Auto- ja liikennetoimittajat ry:n kanssa.

Vuoden Auto Suomessa 2021 -ehdokkaat:

Audi A3
BMW 2-sarjan Gran Coupé
BMW 4-sarja
Cupra Formentor
Ford Explorer
Ford Kuga
Ford Puma
Honda e
Honda Jazz
Hyundai i10
Kia Sorento
Kia Soul
Land Rover Defender
Mazda MX-30
Mercedes-Benz GLA
Mercedes-Benz GLB
Nissan Juke
Opel Corsa
Peugeot 2008
Porsche Taycan
Renault Captur
Renault Zoe
Seat Leon
Škoda Octavia
Toyota Yaris
Volkswagen Golf
Volkswagen ID.3 

Lisätietoja:

Vuoden Auto Suomessa 2021 -valinta:

Ragnar Mehisto
Auto- ja liikennetoimittajat ry / hallitus
050 357 2767 – ragnar.mehisto@otava.fi
auli.yhdistysavain.fi/vuoden-auto-suomessa/

 

Auto- ja Liikennegaala:

Jukka Suomela
0400 617 761 – jukka.suomela@autojaliikennegaala.fi
www.autojaliikennegaala.fi.