Liikenneteko

Espoon kaupunki

Liikenneteko-palkinnon voitti Espoon kaupunki.

Liikenneteko-palkinto myönnettiin Espoolle Suomen liikenneturvallisimpana kaupunkina, jonka liikenneturvallisuus on parantunut pitkällä aikavälillä huomattavasti – esimerkiksi loukkaantuneiden määrä on vähentynyt yli 70 prosentilla vuodesta 1990 vuoteen 2017. Samaan aikaan asukas- ja automäärät ovat kasvaneet runsaasti. Asukaslukuun suhteutettuna Espoossa tapahtuu liikenneonnettomuuksia väkilukuun suhteutettuna vain noin 40, kun koko maan keskiarvo on 96.

LähiTapiola lahjoitti voiton kunniaksi Espoon kaupungille kamerat vaaralliseksi koettuun suojatieristeykseen liikenneturvallisuutta lisäämään. Espoo saa itse valita kameroille parhaiten soveltuvan sijoituskohteen.

Kuvassa yllä Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä (kesk.) yhdessä kaupungin tutkijan Tuomo Saarisen (vas.) ja LähiTapiolan liikennevakuuttamisen johtajan Tapani Alaviirin (oik.) kanssa.

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä yhdessä Liikenneteko-palkinnon jakajien Liikenneturvan toimitusjohtajan Anna-Liisa Tarvaisen ja LähiTapiolan liikennevakuuttamisen johtajan Tapani Alaviirin kanssa.