Lehdistötiedote 25.4.2018

Circuit Auto- ja Liikennegaalan kumppaniksi

MINISTERI SAMPO TERHO AVASI ELEKTRONISEN AUTOURHEILUKESKUKSEN

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho ehti keskiviikkona hallituskiireiden keskellä avaamaan uutta elektronisen moottoriurheilun keskusta Circuit Centeriä Helsingin Munkkisaaressa. Samalla julkistettiin Circuit Media Oy:n kumppanuus marraskuun 9. päivänä järjestettävän Auto- ja Liikennegaalan kanssa.

”Elektroninen urheilu eli e-sports on suositumpaa kuin suuri yleisö ymmärtää. E-urheilusta on tullut pysyvä ja kasvava globaali ilmiö. Perinteinen urheiluliike on ollut ymmällään lajin räjähdysmäisestä suosion kasvusta ja sen kaupallisesta potentiaalista”, totesi ministeri Terho avaussanoissaan ennen kuin leikkasi symbolisen nauhan poikki yhdessä Circuit Centerin kehitysjohtajan Valtteri Leitolan kanssa.

”Kolmivuotinen kumppanuus Auto- ja Liikennegaalan kanssa tarjoaa meille mainion tilaisuuden tehdä itsemme tunnetuksi alan keskuudessa. Uskomme gaalayhteistyön vauhdittavan keskuksemme käyttöä yritysten asiakashallinnassa ja lisäävän elektronisen autourheilun tunnettuutta, totesi kehitysjohtaja Leitola omassa avajaispuheessaan samalla kiittäen ministeriä läsnäolosta.

SM-SARJA KEHITYKSEN KESKIÖSSÄ

Circuitin liiketoiminnan ytimessä on myös elektronisen rata-autoilun SM-sarjan järjestäminen autourheilun keskusliiton AKK:n alaisuudessa. SM-sarjan ylläpitäminen on kehitysyhtiön päätuote, jonka jalostamisella Circuit hakee myös avauksia kansainvälisille markkinoille.

Kolmatta kautta järjestettävän eMotorSportsin SM-sarjaa voi seurata reaaliaikaisesti useista kanavista. Lähetyksiä juontavat ja kisoja selostavat kilpa-autoilija Emma Kimiläinen ja ammattijuontaja Pepe Jürgens.

Uudessa Circuit Centerissä on mm. kuusi ajosimulaattoria, edustus- ja kokoustilat sekä oma saunaosasto.

Lisätietoja:
Valtteri Leitola, kehitysjohtaja, Circuit Media Oy
Puh: 0400 871571
Sähköposti: valtteri.leitola(at)circuit.fi

Kuvat: Suvi Suovaara & Jimi Österberg / EMG