Vuosisadan Liikenneteko

Lehdistötiedote 24.11.2017

Itsenäisyyden juhlavuoden liikenneturvallisuushanke huipentuu Auto- ja Liikennegaalaan

SUOMALAISKEKSINNÖT EHDOLLA VUOSISADAN LIIKENNETEOKSI

Suomalaiskeksinnöt heijastin ja talvirengas sekä Georg Malmsténin säveltämä Lasten liikennelaulu ovat ehdolla Vuosisadan Liikenneteoksi kahdeksan muun kandidaatin kanssa. Joukossa on myös koulutus- ja valvontahankkeita, valistusta sekä väyläratkaisuja.

Valinnan tekee kansa ja voittaja julkistetaan joulukuun 13. päivänä Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä Auto- ja Liikennegaalassa, joka on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa. Itsenäisyyden juhlavuosi näkyy monin tavoin gaalan palkitsemisissa ja tunnustuksissa.

Ennen Vuosisadan Liikenneteko -hankkeen loppuhuipennusta yleisöäänestykseen osallistujat haastetaan liputtamaan turvallisemman liikenteen puolesta lataamalla maksuton Viiden Tähden Kuljettaja -kortti. Lisähoukutuksena kansalaisvalistuksessa on autopalkinto. Kaikkien kortin ladanneiden kesken arvotaan Ford Fiesta -henkilöauto, jonka onnellinen voittaja ratkeaa gaalassa.

PRESIDENTTI JA MEDIAPERSOONAT EHDOKKAINA

Gaalan lukuisten palkitsemisten ja tunnustusten joukossa jalustalle nostetaan suomalaisen liikenneturvallisuuden pitkäaikaiset puolestapuhujat presidentti Urho Kekkonen (1900-1985), televisiosta tutut liikennevalistajat Ensio ”Enska” Itkonen (1926-2010), Hannu Karpo (1942-) ja Veikko Pajunen (1936-2016) sekä radioaalloilla tiellä liikkujia opastaneet Esko Riihelä (1939-2017) ja Pertti Salovaara (1970-). Kuusikko on ehdokkaana Vuosisadan Liikennevaikuttajaksi ja voittaja ratkeaa Vuosisadan Liikenneteon tapaan yleisöäänestyksen perusteella.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin syyskuussa 2016 avaaman Vuosisadan Liikenneteko -hankkeen kummeista kilpa-autoilija Emma Kimiläinen toimii Auto- ja Liikennegaalan juontajana yhdessä ralliasiantuntija Pekka Kaidesojan kanssa. Viihdettä Suomen huipulta gaalavieraille tarjoilee rap-artisti Elastinen yhtyeineen. MTV3-kanava näyttää gaalasta koosteen lauantaina 16.12. klo 14.45 alkaen ja uudestaan sunnuntaina 17.12. klo 13.30.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Autotuojat ja -teollisuus sekä Event Management Group yhteistyössä Auto- ja liikennetoimittajien yhdistyksen kanssa. Toimittajajoukko aloitti gaalaperinteen 2014 järjestämällä jäsenkunnalleen autouutuuksien koeajotapahtuman ja Vuoden Auto Suomessa -äänestyksen. Titteli on nyt jaossa neIjännen kerran.

Vuosisadan Liikenneteko ja Vuosisadan Liikennevaikuttaja -äänestykset sekä Viiden Tähden Kuljettaja -kortin lataus osoitteessa liikenneteko.fi

Lisätietoja Auto- ja Liikennegaalasta osoitteessa autojaliikennegaala.fi