LEHDISTÖTIEDOTE 5.12.2019

Vuoden auto- ja liikennekuvassa ihastellaan hevosia kuvassa ja merkityksissä

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n valitseman auto- ja liikennekuvakilpailun parhaat palkittiin 5.12. järjestetyssä Auto- ja Liikennegaalassa.

Kovatasoisen kilpailun voitti tänä vuonna Lauri Ahtiainen otoksellaan ”Villihevoset”, jossa kreikkalainen poni luo jännittävän asettelun Porschen kanssa. Hilpeäsävytteinen kuva ja sen nimi kätkevät taakseen myös sen merkityksen, että Porsche on tunnettu logosta, jossa on merkin kotikaupunkia Stuttgartia symboloiva ori.

Tasaisessa äänestyksessä toinen sija meni jakoon peräti kolmen kuvaajan kesken. Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäseniä miellyttivät niin Marko Mäkisen kuva hyppäävästä Toyota Yaris WRC -ralliautosta, Teemu Granströmin kuva vedestä heijastuvasta Peugeotista kuin myös Markus Pentikäisen kuva autosta, joka on saanut suorastaan maalauksellisen keulakoristeen.

Kaikkiaan kovatasoiseen kilpailuun osallistui 13 kuvaajaa 54 kuvalla, joissa käsiteltiin autoilua ja liikennettä niin raskaiden hyötyajoneuvojen, ilmastomielenosoitusten, kuvataiteen kuin vauhdin kannalta.

Helsingin Messukeskuksessa järjestetyssä Auto- ja liikennegaalassa kunniakirjat voittajille luovutti palkittu toimittaja ja valokuvaaja Meeri Koutaniemi.

Kuvat median käyttöön:

Voittajakuva on viestin liitteenä. Se, samoin kuin kaikki muut palkitut kuvat, löytyvät myös oheisen linkin alta. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä Vuoden auto- ja liikennekuvakilpailun yhteydessä, kun kuvaajan nimi mainitaan.

https://www.dropbox.com/s/5vx0hgrjl1amjmd/VuodenAutoJaLiikenenkuva2019.zip?dl=0

Lisätietoja:

Aake Kinnunen
kilpailun organisoija
044 269 8926 – aake.kinnunen@moottori.fi