VUODEN AUTO SUOMESSA 2018 -EHDOKKAAT

Vuoden Auto Suomessa 2018 -palkinnosta kilpailee peräti 39 uutuusmallia. Voittaja julkistetaan Auto- ja Liikennegaalassa, joka järjestetään 13. päivä joulukuuta Messukeskuksessa Helsingissä.

Onko se pieni ja trendikäs katumaasturi? Entä järkevä ja tasapainoinen perheauto? Vai viekö uudenlainen urheilullisuus koko potin? Jännitys tiivistyy, kun Auto- ja liikennetoimittajat ry:n yli sata journalistia valitsevat vuoden tärkeimmän uutuusmallin jo neljäntenä vuonna peräkkäin.

Tänä vuonna äänestyksen ensimmäiselle kierrokselle muodostui todellinen uutuustulva, sillä mukaan saatiin kaikkiaan 39 uunituoretta automallia. Kun toiselle kierrokselle pääsee vain kuusi ehdokasta, äänestäjillä on edessään poikkeuksellisen haastava tehtävä.

Ehdokkaat jakautuvat miltei kaikkiin olemassa oleviin autoluokkiin, ja joukossa on lukuisia aivan viime hetkellä maahan saapuneita malleja. Aiempien vuosien tapaan ehtona on, että autot ovat äänestyshetkellä myynnissä Suomessa.

Auton uutuusarvon ohella raatilaisten tärkeinä valintaperusteina ovat rahalle saatava vastine sekä muut ominaisuudet, kuten ajettavuus, mukavuus, tilat, tekninen edistyksellisyys sekä ympäristöystävällisyys. Eikä muotoilun merkitystäkään pidä unohtaa.

Kuusi finaalikierrokselle päässyttä ehdokasta, joiden joukosta Vuoden Auto Suomessa 2018 valitaan, julkistetaan marraskuun 23. päivänä. Tällöin alkaa toinen äänestyskierros: mikä hyvistä autoista onkaan se kaikkein paras?

VOITTAJA JULKISTETAAN AUTO- JA LIIKENNEGAALASSA JOULUKUUSSA

Auto- ja liikennetoimittajien äänestyksen tulokset julkistetaan joulukuun 13. päivänä järjestettävässä gaalassa, johon Suomen itsenäisyyden juhlavuosi tuo mukanaan uutta sisältöä nimeä myöten.

Aiemmin Vuoden Auto Suomessa -gaalana tunnettu juhla kokoaa nyt entistä laajemmin autoalan edustajien ohella myös liikenneväkeä yhteiseen tapahtumaan. Gaalan toisena pääpalkintona jaetaan tunnustus Vuosisadan Liikenneteko -yleisöäänestyksen voittajalle.

Auto- ja Liikennegaalasta eli AuLi-gaalasta näytetään runsaan puolen tunnin kooste MTV3-kanavalla Aulin nimipäivänä 16.12. klo 14.30 alkaen. Gaalan juontaa edellisistä VAS-gaaloista tuttu Pekka Kaidesoja yhdessä kilpa-autoilijanakin tunnetun Emma Kimiläisen kanssa.

Palkitsemisten ja tunnustusten lomassa gaalavieraille on luvassa viihdettä Suomen huipulta. Uudistuneen Auto- ja Liikennegaalan järjestelyistä vastaavat Autotuojat ja -teollisuus sekä Event Management Group Oy yhdessä Auto- ja liikennetoimittajien yhdistyksen kanssa.

Lisätietoja:

Jussi Saarinen

VAS-toimikunnan puheenjohtaja

Puhelin: 040 864 4587

Sähköposti: jussi.saarinen@moottori.fi

Vuoden Auto Suomessa 2018 -ehdokkaat:

Alfa Romeo Stelvio

Audi Q5

BMW 5-sarja

BMW X3

Citroën C3

Fiat Tipo

Ford Fiesta

Honda Civic

Hyundai i30

Jeep Compass

Kia Picanto

Kia Rio

Kia Stonic

Kia Stinger

Land Rover Discovery

Lexus LC 500h

Mazda CX-5

Mini Countryman

Nissan Micra

Opel Crossland X

Opel Grandland X

Opel Insignia

Peugeot 5008

Porsche Panamera

Range Rover Velar

Renault Zoe

Renault Scénic/Grand Scénic

Renault Koleos

Škoda Kodiaq

Seat Ibiza

Seat Arona

Subaru XV

Suzuki Ignis

Suzuki Swift

Toyota C-HR

Volkswagen Polo

Volkswagen T-Roc

Volkswagen Arteon

Volvo XC60