LEHDISTÖTIEDOTE 23.11.2017

VUODEN AUTO SUOMESSA 2018 -FINALISTIT SELVILLÄ

Auto- ja liikennetoimittajien Vuoden Auto Suomessa 2018 -äänestys huipentuu: toiselle kierrokselle jatkaa kuusi kuumaa uutuutta. Voittaja julkistetaan 13.12. järjestettävässä Auto- ja Liikennegaalassa.

Peräti 39 kiinnostavaa ehdokasta kaikista mahdollisista autoluokista, ja vain kuusi uutuusmallia pitäisi äänestää finaaliin. Ei mikään helppo tehtävä, totesivat Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet, jotka valitsevat vuoden tärkeimmän autouutuuden jo neljäntenä vuonna peräkkäin.

Perusteellisen ehdokkaisiin tutustumisen jälkeen autojournalistien näkemys oli kuitenkin selvä. Kun ensimmäisen kierroksen äänet laskettiin yhteen, jatkoon selvisivät aakkosjärjestyksessä Kia Stinger, Opel Insignia, Seat Ibiza, Škoda Kodiaq, Volkswagen T-Roc ja Volvo XC60.

Kilpailu osoittautui lopulta hyvin tasaväkiseksi, sillä kokonaan ilman ääniä jäi ainoastaan kaksi uutuusmallia. Merkillepantavaa on myös se, että nyt valitut kuusi finalistia ovat luonteeltaan varsin erityyppisiä – mukana on niin näppäriä, muhkeita, järkeviä kuin elämyksellisempiäkin autoja.

Auton uutuusarvon ohella Vuoden Auto Suomessa -äänestyksen tärkeimpänä valintaperusteena on rahalle saatava vastine. Lisäksi arvioidaan auton muita ominaisuuksia kuten ajettavuutta, mukavuutta, tiloja, teknistä edistyksellisyyttä sekä ympäristöystävällisyyttä. Myös muotoilua painotetaan arvioinneissa.

Toinen, ratkaiseva äänestys käynnistyy nyt välittömästi, kun ensimmäisen kierroksen tulokset on julkaistu. Finaalikierroksella Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenillä on käytettävissään 15 ääntä, jotka he voivat jakaa haluamallaan tavalla. Yksi kuudesta ehdokkaasta on nostettava omassa pistejaossa voittajaksi, mutta toisaalta kaikille ei tarvitse antaa pisteitä.

Eniten ääniä saanut automalli palkitaan arvostetulla Vuoden Auto Suomessa 2018 -tittelillä. Voittaja julkistetaan 13. päivä joulukuuta Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä Auto- ja Liikennegaalassa. Lähes loppuunmyydyn gaalan kohokohtia ovat myös Vuosisadan Liikenneteon ja Vaikuttajan palkitsemiset sekä auton arvonta.

ELASTINEN VIIHDYTTÄJÄNÄ GAALASSA

Viihteen vetonaulana gaalalavalla nähdään kaikkien rakastama rap-artisti Elastinen bändeineen. Juontoihin antavat vauhtia Euroopan nopein nainen, kilpa-autoilija Emma Kimiläinen ja ralliekspertti Pekka Kaidesoja. Gaalan huippuhetket ovat nähtävissä MTV3-kanavalla lauantaina 16.12. klo 14.45 alkaen ja uudestaan heti seuraavana päivänä sunnuntaina 17.12. klo 13.30.

Auto- ja Liikennegaalan pääyhteistyökumppaneita ovat Continental, Grano Diesel, LähiTapiola, Saint-Gobain ja Santander. Muita kumppaneita ovat mm. Clear Channel, Gredi, Letterbox, Messukeskus, Moottori, MTV3, Tori.fi ja V-Traffic sekä Laajasalon Opisto. Tapahtuman toteutuksesta vastaavat Autotuojat ja -teollisuus sekä Event Management Group yhdessä Auto- ja liikennetoimittajien kanssa.

Vuoden Auto Suomessa 2018 -finalistit:

Kia Stinger
Opel Insignia
Seat Ibiza
Škoda Kodiaq
Volkswagen T-Roc
Volvo XC60

Lisätietoja:

Jussi Saarinen
Vuoden Auto Suomessa -toimikunnan puheenjohtaja
Auto- ja liikennetoimittajat AuLi ry
Puhelin: 040 864 4587
Sähköposti: jussi.saarinen@moottori.fi

Jukka Suomela
järjestelytoimikunnan puheenjohtaja
Auto- ja Liikennegaala
Puhelin: 0400 617 761
Sähköposti: jukka.suomela@autojaliikennegaala.fi