Vuoden Auto Suomessa 2018

Vuoden Auto Suomessa 2018 -palkinnosta kilpailee peräti 39 uutuusmallia. Huolellisten koeajojen jälkeen finaaliin selviää kuusi autoa, jotka paljastetaan 23.11. Auto- ja liikennetoimittajien (AuLi) seminaarin yhteydessä.

Voittaja julkistetaan Auto- ja Liikennegaalassa, joka järjestetään 13. päivä joulukuuta Messukeskuksessa Helsingissä. AuLi:n yli satapäinen journalistijoukko valitsee vuoden tärkeimmän uutuusmallin jo neljäntenä vuonna peräkkäin.

Vuoden Auto Suomessa 2018 -ehdokkaat julkistettu

Vuoden Auto Suomessa 2018 -palkinnosta kilpailee peräti 39 uutuusmallia. Voittaja julkistetaan Auto- ja Liikennegaalassa, joka järjestetään 13. päivä joulukuuta Messukeskuksessa Helsingissä.

Onko se pieni ja trendikäs katumaasturi? Entä järkevä ja tasapainoinen perheauto? Vai viekö uudenlainen urheilullisuus koko potin? Jännitys tiivistyy, kun Auto- ja liikennetoimittajat ry:n yli sata journalistia valitsevat vuoden tärkeimmän uutuusmallin jo neljäntenä vuonna peräkkäin.

Tänä vuonna äänestyksen ensimmäiselle kierrokselle muodostui todellinen uutuustulva, sillä mukaan saatiin kaikkiaan 39 uunituoretta automallia. Kun toiselle kierrokselle pääsee vain kuusi ehdokasta, äänestäjillä on edessään poikkeuksellisen haastava tehtävä.

Ehdokkaat jakautuvat miltei kaikkiin olemassa oleviin autoluokkiin, ja joukossa on lukuisia aivan viime hetkellä maahan saapuneita malleja. Aiempien vuosien tapaan ehtona on, että autot ovat äänestyshetkellä myynnissä Suomessa.

Auton uutuusarvon ohella raatilaisten tärkeinä valintaperusteina ovat rahalle saatava vastine sekä muut ominaisuudet, kuten ajettavuus, mukavuus, tilat, tekninen edistyksellisyys sekä ympäristöystävällisyys. Eikä muotoilun merkitystäkään pidä unohtaa.

Kuusi finaalikierrokselle päässyttä ehdokasta, joiden joukosta Vuoden Auto Suomessa 2018 valitaan, julkistetaan marraskuun 23. päivänä. Tällöin alkaa toinen äänestyskierros: mikä hyvistä autoista onkaan se kaikkein paras?

VOITTAJA JULKISTETAAN AUTO- JA LIIKENNEGAALASSA JOULUKUUSSA

Auto- ja liikennetoimittajien äänestyksen tulokset julkistetaan joulukuun 13. päivänä järjestettävässä gaalassa, johon Suomen itsenäisyyden juhlavuosi tuo mukanaan uutta sisältöä nimeä myöten.

Aiemmin Vuoden Auto Suomessa -gaalana tunnettu juhla kokoaa nyt entistä laajemmin autoalan edustajien ohella myös liikenneväkeä yhteiseen tapahtumaan. Gaalan toisena pääpalkintona jaetaan tunnustus Vuosisadan Liikenneteko -yleisöäänestyksen voittajalle.

Auto- ja Liikennegaalasta eli AuLi-gaalasta näytetään runsaan puolen tunnin kooste MTV3-kanavalla Aulin nimipäivänä 16.12. klo 14.30 alkaen. Gaalan juontaa edellisistä VAS-gaaloista tuttu Pekka Kaidesoja yhdessä kilpa-autoilijanakin tunnetun Emma Kimiläisen kanssa.

Palkitsemisten ja tunnustusten lomassa gaalavieraille on luvassa viihdettä Suomen huipulta. Uudistuneen Auto- ja Liikennegaalan järjestelyistä vastaavat Autotuojat ja -teollisuus sekä Event Management Group Oy yhdessä Auto- ja liikennetoimittajien yhdistyksen kanssa.

Lisätietoja:

Jussi Saarinen
VAS-toimikunnan puheenjohtaja
Puhelin: 040 864 4587
Sähköposti: jussi.saarinen@moottori.fi

Ehdokkaat

Alfa Romeo Stelvio
Audi Q5
BMW 5-sarja
BMW X3
Citroën C3
Fiat Tipo
Ford Fiesta
Honda Civic
Hyundai i30
Jeep Compass
Kia Picanto
Kia Rio
Kia Stonic
Kia Stinger
Land Rover Discovery
Lexus LC 500h
Mazda CX-5
Mini Countryman
Nissan Micra
Opel Crossland X
Opel Grandland X
Opel Insignia
Peugeot 5008
Porsche Panamera
Range Rover Velar
Renault Zoe
Renault Scénic/Grand Scénic
Renault Koleos
Škoda Kodiaq
Seat Ibiza
Seat Arona
Subaru XV
Suzuki Ignis
Suzuki Swift
Toyota C-HR
Volkswagen Polo
Volkswagen T-Roc
Volkswagen Arteon
Volvo XC60

6 FINALISTIA SELVILLÄ 23.11.2017

Auto- ja liikennetoimittajat julkistavat 23.11.2017 kuusi finaaliin äänestyksellä valittua autoa. Vuoden Auto Suomessa 2018 -tittelin voittaja paljastetaan 13.12.2017 Auto- ja Liikennegaalassa.

0Viikkoa0Päivää

Voittaja

Vuoden Auto Suomessa 2018 voittaja julkaistaa Auto- ja Liikennegaalassa 13.12.2017.

0Viikkoa0Päivää0Tuntia