Auto- ja Liikennegaala 2017

VUOSISADAN VIENTIPALKINTO
Auto- ja Liikennegaalan Suomi 100 -erikoispalkinto

Valmet Automotive

Suomen itsenäisyyden juhlavuosi on tuonut tullessaan paljon erilaisia ylpeydenaiheita suomalaisesta sitkeydestä, rohkeudesta, osaamisesta ja yhdessä saavutetuista onnistumisista. Auto- ja Liikennegaala haluaa palkita yhden suurimmista onnistujista hieman etuajassa, sillä Suomen autoteollisuuden lippulaiva Valmet Automotive Uudestakaupungista täyttää ensi vuonna puoli vuosisataa.

Uudenkaupungin autotehtaan viime aikojen kasvu on ollut ennennäkemätöntä. Nousu on muuttanut Suomen yllättäen autoteollisuusmaaksi, sillä autojen vienti on kasvanut tuontia suuremmaksi itsenäisyyden juhlavuoden aikana.

Valmet Automotiven kotimaan rekrytointi on lyönyt laudalta jopa Nokian menestysvuosien ennätykset, kun tehtaalle on syntyneet tänä vuonna yli 2 000 uutta pestiä runsaan 1 500 työpaikan jatkeeksi. Koulutus on ollut avainasemassa hurjan kasvun hallinnassa. Uudet työntekijät koulitaan tehtäviinsä tehtaan omassa oppilaitoksessa.

Euroopan vahvimman autojen sopimusvalmistajan linjalta on sen historian aikana rullannut lähes puolitoista miljoonaa autoa 12 eri automerkille tuoreimpana Mercedes-Benzin GLC -katumaasturi. Yhteen laskettu tuotantomäärä vastaa puolta Suomen liikenteessä olevista henkilöautoista.