Vuoden Auto Suomessa 2022 -ehdokkaat

,

Kuva: Jari Kohonen

LEHDISTÖTIEDOTE 1.11.2021

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n järjestämä Vuoden Auto Suomessa äänestys starttaa tänään virallisen ehdokaslistan julkaisun myötä kahdeksannen kerran. Ensimmäisellä kierroksella on tänä vuonna 27 merkittävää uutuutta, joista yli puolet on sähköautoja.

Uusien automallien anti on viidessä vuodessa muuttunut valtavasti. Vuonna 2017 ehdokkaista kerrottiin, että kolme uutuutta saa sähköautona, kolme vain hybridinä ja kolme myös hybridinä. Tänä vuonna Vuoden Auto Suomessa 2022 -arvonimestä on kilpailemassa enää kaksi automallia, joihin ei saa sähköistettyä voimanlähdettä.

Ehdokkaista yli puolet eli 14 on sähköautoja. Lisäksi kaksi mallia on saatavana heti myös sähköautona ja vuonna 2023 yksi ehdokas tulee myyntiin sähkömoottorilla varustettuna.

Lataushybridi on joko ainoa tai vaihtoehtoinen voimanlähde kolmeen ehdokkaaseen, kaksi on hybridejä ja kolme kevythybridejä.

Tuomaristona toimivan Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenistön tehtävä ei ole helppo, sillä uutuudet ovat hyvin erilaisia. Katumaastureita ja sen tyylisiä autoja on joukosta puolet. Kokoluokittain tarkastellen uutuudet ulottuvat pikkuautoista (Dacia Sandero, Fiat 500, Hyundai i20) kookkaisiin edustusautoihin (Audi e-tron GT, Mercedes-Benz EQS sekä S-sarja).

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n kattavasti Suomea edustavat sata jäsentä päättävät nyt, mitkä kuusi ehdokasta ovat heidän mielestään vuoden tärkeimmät autouutuudet. Tärkeimpänä valintaperusteena pidetään rahalle saatavaa vastinetta, jonka jokainen tuomarina toimiva jäsen määrittää oman näkemyksensä mukaan. Sen lisäksi valintaan vaikuttavat myös auton muut ominaisuudet, kuten ajettavuus, mukavuus, tilat, edistykselliset tekniset ratkaisut ja ympäristön huomioon ottaminen.

Vuoden Auto Suomessa 2022 valitaan kuuden toiselle kierrokselle päässeen ehdokkaan joukosta. Finalistit julkistetaan marraskuun 10. päivänä. Silloin alkaa toinen äänestyskierros, jonka aikana tuomaristo pohtii tarkkaan uusien mallien paremmuutta.

Vuoden Auto Suomessa 2022 -äänestyksen tulos paljastetaan torstaina 16.12. kello 18.00 alkavassa IS-TV:n suorassa lähetyksessä.

Vuoden Auto Suomessa 2022 ehdokkaat

Audi Q4 e-tron

Audi e-tron GT

BMW iX

Citroën C4

Dacia Sandero

Fiat 500

Ford Mustang Mach-E

Hyundai Bayon

Hyundai i20

Hyundai Ioniq 5

Hyundai Tucson

Kia EV 6

Maxus Euniq 5

Mercedes-Benz EQA

Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz C-sarja

Mercedes-Benz S-sarja

Nissan Qashqai

Opel Mokka

Peugeot 308

Polestar 2

Renault Arkana

Škoda Enyaq

Subaru Outback

Tesla Model Y

Toyota Yaris Cross

Volkswagen ID.4

Lisätietoja:
Toni Jalovaara, Auto- ja liikennetoimittajien puheenjohtaja
Puhelin: 0400 – 821 993
Sähköposti: toni.jalovaara@inmen.fi